Website_overleg (1)

Groede

Groede is één van de mooiste dorpen van  Zeeuws-Vlaanderen. Met vele prachtige wandel- en fietsroutes o.a. langs de kust. In de straten van Groede vindt u schilderachtige gevels gebouwd in Vlaamse stijl. Het museumstraatje, de Slijkstraat, maakt deel uit van ‘Het Vlaemsche Erfgoed’. Daarnaast is er ook een huistheater waar kleinkunstprogramma’s worden vertoond en een mooie Erfgoedwinkel met echte streekproducten.

Verschillende dorpen zoals Cadzand, Breskens, Oostburg en Sluis liggen op nog geen 10 km afstand van Groede. Met de fiets- en personen­ferry (geen auto’s) vaart u zo over de Westerschelde naar Walcheren. Kijk op route.nl voor mooie fietsroutes in de buurt.

Ook de Belgische grens is dichtbij. Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische Brugge
 (40 min met de auto), of de mooie stad Gent (55 min met de auto).

Natuur

Natuurgebieden
Er zijn verschillende natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen waar u volop kunt genieten van de Nederlandse natuur. Zoals het nieuw aangelegde natuurgebied de Waterdunen bij Breskens.  Er zijn op dit moment drie wandelingen beschikbaar. ​De groene Zeekraalroute (4,5 km) is deels verhard, deels onverhard. De oranje vogelroute (5,5 km) voert over vlonderpaden, langs kijkhutten en -schermen via de zee. De blauwe golfroute (9km) is een grote ronde langs de randen van gebied. Je krijgt zo het hele gebied te zien.

Ook natuurpark ’t Zwin bij Cadzand/Knokke is zeker de moeite waard. Dit is een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. En speciaal voor de kinderen loopt er door natuurgebied De Knokkert bij Nieuwvliet een beleefpad van zo’n 1,5 kilometer. Overal langs dit pad kunnen kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) klimmen, klauteren en spelen. Er staan zelfs speeltoestellen langs zoals huppelpalissaden, een spinnenwebnet om in te klimmen en een balanceerstam.  

Strand
Het strand van Groede, is al jaren één van de schoonste stranden van Nederland. Hier vindt u naast gezellige strandpaviljoens, ook rustige plaatsen om heerlijk van een stranddag te genieten of om in de winter een prachtige strandwandeling te maken. Tijdens alle jaargetijden kunt u dus genieten van het mooie strand van Groede.

Wilt u niets missen? Schijf u dan nu in voor onze Nieuwsbrief.

Onze andere locatie: Herberg de Natte Pij: www.denattepij.nl

Onze Privacyverklaring.